Veganský quiche s pečenou řepou, červenou
cibulí
a cherry rajčátky
neodolatelné chutě
pečené zeleniny, bylin, balsamikového octu v koláči na špaldovém korpusu.
Doba přípravy 60min.
Těsto:
300g špaldová mouka celozrnná jemně mletá
120g palmový tuk
12pl vlažné vody
1čl provensálské bylinky
Náplň:
500g červená řepa
600g červená cibule
250g cherry rajčátek
2pl rozmarýn
5pl balsamikového octu
8pl olivového oleje
Zálivka:
500ml sójová smetana
2pl čerstvě nasekané petrželky
1čl muškátového květu
2čl mořské soli
Návod:
Zpracování těsta
1. Tuk si nastrouháme na hrubším struhadle do mouky a propracujeme.
Přidáme vodu a vypracujeme těsto. Doporučuji elektrický hnětač. Necháme
v lednici asi 30min. ztuhnout.
2. Těsto vyválíme na tenčí plát, kterým překryjeme formu a
přečnívající zbytky odkrojíme. Formu s těstem vložíme zpět do lednice a
ponecháme až do doby, kdy bude připravena náplň.
Náplň:
1. Řepu nakrájíme na menší kostky, zakápneme částí oleje,
posypeme rozmarýnem a vložíme do předem na 175 vyhřátě trouby. Pečeme 20 minut.
2. Cibuli nakrájíme na větší měsíčky, zalijeme octem,
oleje, posypeme rozmarýnem a taktéž pečeme 20minut do zhnědnutí.
3. Upečenou zeleninu necháme mírně zchladnout a přeneseme
na připravený korpus. Přidáme celá rajčátka tak aby z části vyčnívala z korpusu.
1. Do misky vlijeme smetanu, přidáme zbytek surovin a
důkladně rozmícháme metličkou.
2. Vlijeme do korpusu do povrchu a vložíme do trouby.
Pečeme na 175º prvních 10minut, potom snížíme teplotu na 165º a pečeme dalších
25 minut.
Rady a tipy:
Servírujeme jak za tepla, tak i za studena, nejlépe se
sirupem balsamiko.
Můžeme doplnit lehkým listovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat