Seitan ve znojemské
omáčce
Speciální verze tradičního moravského pokrmu
s kyselými okurkami. Přílohu
tvoří jemná basmati rýže.
4 porce
doba
přípravy 40 minut
Budeme potřebovat:
300g basmati rýže
400g Seitan speciál
4 větší tvrdší kyselé
okurky
1ks mrkve
2 menší cibule
1čl drceného kmínu
celozrnná mouka
3pl olivového oleje
petrželka
ocet, cukr, sójová
omáčka na dochucování
1. Propláchnutou rýži zalijeme 2 a ½ násobným množstvím vody, přivedeme
k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud nezačne měknout.
Nakonec odstavíme a necháme dojít pod pokličkou.
2. Mrkve a okurku nakrájíme na tenčí nudličky. Cibuli na kostky osmahneme na
rozehřátém oleji dorůžova, přidáme kmín, opět krátce zasmahneme. Zalijeme 1/2 l
vody, přivedeme k varu.
3. Vložíme okurky, mrkev, sojovou omáčku (3-4pl) a povaříme 10 minut.
4. Dochutíme do sladko-kysela a zahustíme 1-2pl mouky s vlažnou vodou.
.
Pro speciální chuť můžeme přidat na maličké kousky nakrájené uzené tofu.
Žádné komentáře:
Okomentovat