neděle 17. března 2013



Dýňovo-řepné ragú
 s rozmarýnem

Výborný zeleninový nasládlý gulášek s červenou řepou, dýní a s vůní rozmarýnu můžeme uvařit v podzimních dnech, kdy je dostatek těchto surovin a jsou finančně dostupné pro každého.

Doba přípravy 50min

Budeme potřebovat:
300g červené řepy
200g dýně Hokaido
100g mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 polévková lžíce rozmarýnu
1 velká cibule
kukuřičný škrob
petrželová nať
olivový olej
30g polévkového koření                                                                                                           

Návod:
Dýni nakrájíme na rovnoměrné kostky a dáme na plech spolu s částí oleje, rozmarýnu a soli. Vložíme do trouby a pečeme na 180º téměř do měkka. Cibuli nakrájenou na větší kostky osmažíme v oleji do růžova a zalejeme vodou s kořením. Přidáme řepu a mrkev (obojí nakrájené na kostky) a vaříme do měkka. Ke konci přidáme celer a opět dusíme asi 10 minut. Zahustíme kukuřičným škrobem s vodou a dochutíme. Nakonec předáme dýni s nasekanou čerstvou petrželkou a důkladně promícháme.


Tipy a rady:
Pro zjemnění můžeme přidat trochu sójové smetany. Rozmarýn lze nahradit tymiánem nebo saturejkou. Přílohou mohou být brambory, rýže nebo chléb. Pro zpestření přidáváme do jídla luštěninu či sojový produkt. Suroviny pro tento pokrm seženeme od svého Bio farmáře nejčerstvější koncem srpna, kdy mají jedinečnou chuť a vůni.


ni.

Žádné komentáře:

Okomentovat