Dýňovo-řepné ragú
s rozmarýnem
Výborný
zeleninový nasládlý gulášek s červenou řepou, dýní a s vůní rozmarýnu
můžeme uvařit v podzimních dnech, kdy je dostatek těchto surovin a jsou
finančně dostupné pro každého.
Doba přípravy 50min
Budeme potřebovat:
300g
červené řepy
200g
dýně Hokaido
100g
mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1
polévková lžíce rozmarýnu
1 velká
cibule
kukuřičný
škrob
petrželová
nať
olivový
olej
30g
polévkového koření Návod:
Dýni nakrájíme na rovnoměrné kostky a dáme na plech spolu
s částí oleje, rozmarýnu a soli. Vložíme do trouby a pečeme na 180º téměř do měkka.
Cibuli nakrájenou na větší kostky osmažíme v oleji do růžova a zalejeme vodou s
kořením. Přidáme řepu a mrkev (obojí nakrájené na kostky) a vaříme do měkka. Ke konci přidáme celer a opět dusíme asi 10 minut. Zahustíme kukuřičným škrobem s vodou a dochutíme. Nakonec předáme dýni s
nasekanou čerstvou petrželkou a důkladně promícháme.
Pro zjemnění můžeme přidat trochu sójové smetany.
Rozmarýn lze nahradit tymiánem nebo saturejkou. Přílohou mohou být brambory,
rýže nebo chléb. Pro zpestření přidáváme do jídla luštěninu či sojový produkt. Suroviny
pro tento pokrm seženeme od svého Bio farmáře nejčerstvější koncem srpna, kdy
mají jedinečnou chuť a vůni.
ni.
Žádné komentáře:
Okomentovat