Bezlepkový dort na jáhlovém korpusu s tofu a borůvkami
8porcí
Doba
přípravy 60min.
Budeme
potřebovat
900g tofu natural
240g jáhlové sušenky
300g sušeného sójového nápoje
500ml sójové smetany
4pl ovocného cukru
60g sójového margarínu
300g mražených borůvek
3ks banán
4pl agaru
Návod:
1. Sušenky vložíme do nádoby se sekacím nožem a důkladně rozdrtíme.
Přidáme rozpuštěný tuk a opět krátce umixujeme. Vsypeme kulaté formy a velkou
lžící uhladíme do roviny. Na povrch korpusu klademe rozkrojené banány.
2. Tofu nastrouháme na jemno, přidáme sojový nápoj,
smetanu, cukr a pečlivě umixujeme do jemného krému. První ½ borůvek vmícháme do
krému a nalijeme do formy s korpusem a banány. Pečeme na 170º 25minut.
3. Koláč necháme mírně vychladnout, posypeme zbytkem borůvek
a zalijeme agarem obarveným borůvkovou šťávou.
Autor receptu: Katka Cifrová
Žádné komentáře:
Okomentovat