s tofu a brokolicí
4porce
Doba přípravy
50min.
Budeme
potřebovat:
250g pohankové nudle
300g tofu bílé
1ks červená cibule
1ks žlutá paprika
1ks malá brokolice
4pl sojová omáčka Tamari
8pl sezamový olej
1čl koření 5 vůní
jarní cibulka na ozdobu
hrst ořechů kešu
černý a bílý sezam
Návod:
1. Tofu nakrájíme na rovnoměrné kostky, zalijeme sójovou
omáčkou, přidáme koření, trochu oleje a důkladně promícháme. Necháme marinovat
30minut.
2. Menší hrnec s vodou přivedeme k varu, vložíme na
růžičky nakrájenou brokolici a vaříme 5minut. Okamžitě chladíme studenou vodou.
3. Nudle vložíme do vroucí vody a vaříme 6 minut. Necháme
pár minut dojít pod pokličkou, propláchneme studenou vodou, ve které je ponecháme
až do přidání ke směsi. Zabráníme tak jejích slepení.
4. Tofu scedíme a klademe na rozpálenou pánev, restujeme
dozlatova. Kešu namočíme ve zbylé omáčce, po chvíli přidáme k tofu a
restujeme do zhnědnutí. Směs vyjmeme z pánve na talíř.
5. Pánev vytřeme papírovým ubrouskem, přidáme olej,
rozehřeje a vložíme na měsíčky nakrájenou cibuli, papriku. Krátce osmahneme. Přidáme
brokolici, tofu s ořechy, zbylou omáčku a opět krátce prohřejeme.
6. Ke konci vmícháme nudle, zasypeme částí sezamu a zlehka
promícháme.
7. Na talíři znovu posypeme sezamem.
Rady a
tipy:
Pohankové nudle lze nahradit obyčejnými čínskými nudlemi.
Pro pikantnější chuť přidáme do restované zeleniny na drobno nakrájenou chilli
papričku nebo česnek. Koření lze nahradit perníkovým kořením.
Koření
5 vůní
dodává na trh česká společnost Benkor, Vice jak 70 let se specializuje na výrobu koření,
bylin a sušené zeleniny. Vybírat tak můžete z více jak 150 drůhů koření. Více
na http://www.benkor.cz/
Žádné komentáře:
Okomentovat