Velice netradiční krém z pečené červené řepy
s nasládlou
skořicovo-pomerančovou chutí.......
Řepná polévka se skořicí a
pomerančem
4-5 porcí
doba přípravy 45 minut
Budeme potřebovat:
2 menší cibule
2 středně velké řepy
1 menší mrkev
1 menší mrkev
2 menší brambory
1 Bio pomeranč
8 pl olivového oleje
1 čl skořice
sójová smetana
1 čl zeleninového bujonu
1 čl rozmarýnu
mořská sůl
Návod:
- Řepu oloupeme,
překrojíme na poloviny a následně nakrájíme na tenké plátky. Osolíme,
polijeme olejem a posypeme rozmarýnem. Pečeme v předem na 170°C vyhřáté
troubě do poloměkka.
- Cibuli nakrájíme
na hrubo, vložíme na rozehřátý olej
a orestujeme do růžova. Zalijeme 1l vody, přidáme na kostky nakrájený
brambor, mrkev, skořici a bujon. Přivedeme k varu a vaříme, dokud
brambory nezměknou.
- Do polévky přidáme
upečenou řepu a rozmixujme na jemný krém. Ke konci přidáme šťávu a kůru
z pomeranče. Dle potřeby dochutíme solí nebo zjemníme smetanou.
- Podáváme
s nasekanou petrželkou a chlebovými krutonky nebo můžeme posypat
semínky.
vice receptů : https://www.facebook/Greenwayfood...
Mnaaaaaam ;)
OdpovědětVymazat