Další z neodolatelných dortíků z ořechů,
sušeného ovoce
s čerstvou mrkví a voňavého koření s citrónovým toppingem.
s čerstvou mrkví a voňavého koření s citrónovým toppingem.
raw Carrot cake
10-12porcí
Máčení ořechů 12hodin
Mixování 15minut /tuhnutí
nejméně 4hodiny
Korpus:
130 g mandlí/nebo pekanových ořechů
4 pl nesířených rozinek
1 pl kakaového másla
špetka skořice
Mrkvová
vrstva:
3k střední mrkve
80g pekanových
ořechů
3pl chia semínek
2pl kokosu
10g rozinek/
můžou být meruňky/
1čl perníkového
koření
1čl skořice
Špetka soli
½ citronu
3pl agáve sirupu
1pl rozpuštěného
kokosového oleje
Vrchní
vrstva:
120g kešu
1čl vanilky
1bio citron
špetka soli
2pl rozpuštěného
kokosového oleje
Návod:
- Všechny kešu
oříšky zalijeme vodou a necháme namočené do druhého dne. Vodu poté
důkladně slijeme.
- Suché suroviny
na korpus vložíme do mixéru, zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným máslem a
rozmixujeme do hrubší hmoty. Vložíme na dno menší formy /já použil Ø15cm/
nejlépe vyložené pečícím papírem nebo folií.
- Mrkev
nastrouháme na jemném struhadle, přidáme zbytek suchých surovin, zastříkneme
šťávou z ½ citronu a opět zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným tukem.(U
mrkvového dortu není nutné, aby byla hmota co nejjemnější, klidně můžete
část ořechů přidat nakonec a nasekané je pouze vmíchat)
- Kešu vložíme
opět do mixéru, přidáme kůru z celého citronu a zbylou šťávu
z druhé půlky nepoužitého citronu. Dále přisypeme zbytek surovin a opět
umixujeme v jemný krém. Hmoty na sebe postupně vrstvíme.
- Necháme
ztuhnout v lednici nejlépe přes noc, před krájením můžeme posypat
skořicí nebo na jemno nasekanými oříšky. Krájíme nejlépe nožem namočeným v horké
vodě.
Žádné komentáře:
Okomentovat