neděle 4. ledna 2015



Další z neodolatelných dortíků z ořechů, sušeného ovoce 
s čerstvou mrkví a voňavého koření s citrónovým toppingem.

raw Carrot cake


10-12porcí
čení ořechů 12hodin
Mixování 15minut /tuhnutí nejméně 4hodiny

Korpus:
130 g mandlí/nebo pekanových ořechů
4 pl nesířených rozinek
1 pl kakaového másla
špetka skořice

Mrkvová vrstva:
3k střední mrkve
80g pekanových ořechů
3pl chia semínek
2pl kokosu
10g rozinek/ můžou být meruňky/
1čl perníkového koření
1čl skořice
Špetka soli
½ citronu
3pl agáve sirupu
1pl rozpuštěného kokosového oleje

Vrchní vrstva:
120g kešu
1čl vanilky
1bio citron
špetka soli
2pl rozpuštěného kokosového oleje



Návod:
  1. Všechny kešu oříšky zalijeme vodou a necháme namočené do druhého dne. Vodu poté důkladně slijeme.
  2. Suché suroviny na korpus vložíme do mixéru, zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným máslem a rozmixujeme do hrubší hmoty. Vložíme na dno menší formy /já použil Ø15cm/ nejlépe vyložené pečícím papírem nebo folií.
  3. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, přidáme zbytek suchých surovin, zastříkneme šťávou z ½ citronu a opět zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným tukem.(U mrkvového dortu není nutné, aby byla hmota co nejjemnější, klidně můžete část ořechů přidat nakonec a nasekané je pouze vmíchat)
  4. Kešu vložíme opět do mixéru, přidáme kůru z celého citronu a zbylou šťávu z druhé půlky nepoužitého citronu. Dále přisypeme zbytek surovin a opět umixujeme v jemný krém. Hmoty na sebe postupně vrstvíme.
  5. Necháme ztuhnout v lednici nejlépe přes noc, před krájením můžeme posypat skořicí nebo na jemno nasekanými oříšky.  Krájíme nejlépe nožem namočeným v horké vodě.


Žádné komentáře:

Okomentovat