Zkoušeli jste
pracovat s karobovými bonbóny?
Zde je recept na
koláč který, Vás jí to naučí.
Tofu tart s karobem a dýňovými semínky
Doba přípravy 70 minut
Doba tuhnutí 3 hodiny
Budeme potřebovat:
Těsto:
80 g rostlinného tuku Provamel
200 g pšeničné celozrnné
mouky jemně mleté
5 pl vlažné vody
1 pl ovocného cukru
špetka soli
Náplň:
400 g tofu natural
2 dcl sójové smetany
2 a ½ pl ovocného cukru
hrst rozinek /nejlépe
pár hodin namočených/
citronová kůra
Karobová čokoláda
100 g karobových bonbonů
2 pl rostlinného tuku Provamel
2 pl ovocného cukru
1 dcl sójové smetany
hrst dýňových semínek
Návod:
- Tuk vložíme do
mouky, propracujeme spolu s cukrem a vodou ve vláčné těsto. Necháme
10 minut v lednici odpočinout.
- Těsto vyválíme
na tenčí plát, kterým překryjeme nízkou formu (já mám průměr 26 cm) a přečnívající
zbytky odkrojíme. (Pokud není těsta dostatek, musíme vyválet co nejtenčí;
pokud kousky zbydou, vyplníme místa, kam se nedostalo.) Těsto propícháme několikrát
vidličkou a formu vložíme na chvíli do lednice. Ponecháme až do doby, kdy
bude připravena náplň.
- Tofu vložíme
do mixéru, zalijeme smetanou, ochutíme cukrem a rozmixujeme na jemný
tvaroh. Vmícháme kůru a rozinky.
- Formu vložíme
do předem na 170° C vyhřáté trouby a pečeme 5-7 minut, dokud se nezačne
nafukovat. Vyjmeme a zalijeme tofu tvarohem. Opět pečeme 15-20 minut,
dokud tvaroh nezačne hnědnout. Vyjmeme z trouby a necháme částečně
vychladnout. Během pečení dáme semínka na menší plech a necháme chvíli
opéct do zlatova. (Trvá to cca 10 minut, déle ne - semínka by mohla zhořknout.)
- Ve vodní lázni
rozpustíme bonbóny s tukem a cukrem. Odstavíme a vmícháme smetanu.
Okamžitě můžeme nalít na vychladlý koláč. Ihned posypeme semínky, která
jsme si částečně nasekali nožem nebo v mixéru (hrubost je libovolná).
Vložíme do lednice a necháme důkladně vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat