Tato bábovka je v podstatě remake tvarohové bábovky.
Tvaroh zde tvoří tofu vyšlehané se sójovou smetanou.
Kakao zde nahrazuje karobový prášek a samozřejmě nesmí
chybět namočené rozinky s rumem.
Tofu mramorová bábovka
doba přípravy 110 minut
Budeme
potřebovat:
300 g pšeničné polohrubé
mouky
80 g sušené třtinové
šťávy
2 hrstky namočených
rozinek
1 čl skořice
½ kypřícího prášku bez
fosfátů
1 větší čl jedlé sody
1 citrón
150 g tofu natural
2 dcl sójové smetany
1,5 dcl vody
½ banánu
2 pl olivového oleje
5 pl rumu
1 pl karobového prášku
tuk a mouku na vysypání
formy
Návod:
- Mouku
prosijeme přes síto do větší mísy, přidáme třtinovou štávu, prášek do
pečiva, sodu, citronovou kůru, skořici a zamícháme.
- Banán
vložíme do mixeru, přidáme sójovou smetanu, vodu, rum, banán, olej a
umixujeme do jemna.
- Obě
složky včetně rozinek důkladně promícháme v míse, kde jsme měli
mouku.
- 1/3
těsta dáme do menší misky a přimícháme karobový prášek.
- Těsta vrstvíme
postupně lžící na sebe do vysypané formy. Ve formě zlehka zamícháme, aby
se těsta spojila.
- Vložíme
do trouby předem vyhřáté na 170°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat