Orientální jídla jsou
všeobecně oblíbená, zde je jedno ryze veganské.
Sojové nudličky
dušené v sladkokyselé omáčce s kokosem, rozinkami nebo třeba
ananasem, vše zjemněné kokosovým mlékem a provoněné čerstvým koriandrem.
Karibské
sójové maso s ananasem
4 porce
doba
přípravy 60 minut
Budeme
potřebovat:
60 g sójových
nudliček
2 cibule
2 červené papriky
1 cuketa
olivový olej
1 pl jablečného octa
1 čl wurzl
1 čl kari koření
1 čl perníkového
koření
2 pl strouhaného
kokosu
2 pl rozinek
1/2 ananasu /není-li, může být plechovka/
sójová omáčka tamari
kukuřičný škrob
cukr dle potřeby
čerstvý koriandr
Návod:
1. Nudličky
zalijeme 500 ml horké vody, přidáme wurzl a povaříme 5 - 7 minut.
2. Na
oleji osmahneme na nudličky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme papriky a opět
krátce orestujeme.
3. Vsypeme
perníkové koření, karí, zasmažíme a zalijeme vývarem z uvařených nudliček.
Přidáme sójové nudličky, nakrájenou cuketu, kokos, rozinky, ocet a podusíme asi
7 minut.
4. Do
omáčky dále vložíme nakrájený ananas, zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným
v troše vlažné vody, dochutíme sójovou omáčkou a zjemníme kokosovým
mlékem.
5. Posypeme
nahrubo nasekaným koriandrem.
Rady
a tipy:
Do omáčky můžeme přidat drcená rajčata, pórek nebo zahustit
rozmixovanými kešu oříšky.
Žádné komentáře:
Okomentovat