Receptů na panna cottu jsem udělal několik, všechny
z rostlinné smetany, ať už sójové nebo ovesné.
Tentokrát jsem se rozhodl pro experiment, který zafungoval
výtečně.
Hlavní surovinou je kokosové mléko a zelený čaj matcha.
Skvěle se doplňuje s limetkou, čerstvou mátou a jako
zpestření jsem přidal kakaové boby.
Green kokosová matcha panna cotta
s kakaovými boby
8 porcí
doba
přípravy 25 minut
Budeme
potřebovat
1 l
kokosového mléka
3 čl
vloček agar agar
2-3 pl
čaje matcha (záleží, jak silnou chuť čaje preferujeme)
4-5 pl
hnědého třtinového cukru (záleží na množství čaje)
hrstka
čerstvé máty
2 pl
strouhaného kokosu
kakaové
boby
1 limeta
Návod
1.
Vločky agar-agar si namočíme na zhruba ½ hodiny do sklenice
s trochou studené vody tak, aby byly všechny vločky ponořené.
2.
Kokosové mléko vlijeme do hrnce, přidáme nabobtnalý agar, cukr, kakaové
boby, šťávu a kůru z limety. Celé přivedeme k varu, ztlumíme a na
mírném ohni vaříme asi 10 minut, dokud se agar úplně nerozvaří.
3.
Odstavíme, přidáme nasekanou mátu a pomalu přisypáváme matchu,
kterou rozkvedláme metličkou.
4.
Plníme naběračkou do libovolných formiček, nejlépe silikonových,
velice snadno se s nimi pracuje při servírování. (Dáváme
pozor, abychom rovnoměrně rozmístili kakaové boby, zůstávají na dně hrnce.) Necháme
v lednici ztuhnout nejméně 2 hodiny.
Na talíři
ozdobíme nastrouhanými kakaovými boby nebo čokoládou a posypeme kokosem.
Žádné komentáře:
Okomentovat