sobota 11. května 2013


Karí petrželová polévka
Nasládlá chuť petržele v jemně pikantním krému.



4 porce
doba přípravy 40 minut

Budeme potřebovat
3ks střední petržele
2ks menší brambor
2 menší cibule
1-2pl karí sladké
2-3čl mořské soli nebo polévkové směsi
olivový olej
malý svazek petrželky

Návod
1.  Cibuli nakrájíme nahrubo, osmahneme v hrnci na oleji do hněda. Ke konci zasypeme karí kořením a krátce opražíme.
2. Ihned zalijeme vodou (asi 2l), vložíme oloupané na kostky nakrájené brambory, petržel, sůl a vaříme na středním ohni.
3. Jakmile jsou brambory měkké, vše důkladně rozmixujeme v jemný krém.Opět dochutíme solí dle vlastní chuti. Pokud je potřeba, můžeme naředit vodou nebo přihustit kukuřičným škrobem.
4. Polévka se dá také zjemnit sójovou smetanou nebo na talíři můžeme přidat lžíci přírodního jogurtu. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.




Karí sladké
Poslední dobou se mi osvědčila směs karí, která neobsahuje chilli, a proto je příjemně nasládlé a ne příliš ostré. Je namícháno především z kurkumy, papriky, koriandru, šalvěje, fenyklu, zázvoru, rozmarýnu a dalších bylin. V Bio kvalitě ho vyrábí firma Sonnentor, která je se na trhu prosazuje čím dál častěji a jejíž výrobky lze zakoupit nejen ve zdravých výživách. Vice najdete na http://www.sonnentor.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat