středa 28. října 2015


Že se pohanka za každou cenu nemusí vařit, nejspíš každý jen tak netuší.
Zde je jednoduchý návod, jak si udělat pomazánku, ve které je zachována spousta živin.

Pomazánka z máčené pohanky

a slunečnice se sušenými rajčátky



1 větší polévková miska pomazánky
doba máčení 12 hodin
doba přípravy 10 minut

Budeme potřebovat:
200 g pohanky lámanky
100 g slunečnice
100 g sušených rajčat
1 čl sezamové pasty tahini
1 pl hořčice
1 malý stroužek česneku
2 pl citrónové šťávy
malý svazek oregana
1 dcl olivového oleje
1 čl mořské soli
mletá sladká paprika


Návod

  1. Pohanku se slunečnicí dáme do misky a necháme v lednici namočené nejméně 12 hodin. Rajčata dáme odděleně také namočit.
  2. Druhý den pohanku a slunečnici důkladně propláchneme. Vložíme do mixeru spolu se všemi zbylými surovinami. Zalijeme asi 1 dcl šťávy z máčení rajčat (pokud bude příliš hustá, můžeme dát i více) a rozmixujeme na jemnou pomazánku. 

Můj tip:

Na talíři můžeme polít olejem, posypat mletou paprikou, opraženou slunečnicí, bylinkami nebo nasekanými sušenými rajčátky.




2 komentáře:

  1. Super inšpirácia, chýba mi len slnečnica, ale hneď zajtra to poriešim a vyskúšam!

    OdpovědětVymazat