neděle 31. března 2013



Papriky plněné fazolí adzuki
a kukuřicí
Papriky plněné luštěninou s oříškovou chutí
plné vápníku a fosforu může obohatit váš jídelníček.


8ks paprik
Doba přípravy 50 minut

Budeme potřebovat:
8ks menších paprik
300g fazole adzuki
100g kukuřice
2 menší rajčata
4pl sójová omáčky
1čl tymiánu
1čl koriandru
2pl citronové šťávy
4pl olivového oleje
sůl

1. Den předem namočenou fazoli důkladně propláchneme a vaříme v hrnci bez soli do měkka.
2. Papriky rozkrojíme na ½, zbavíme jader, dáme na plech, mírně polijeme olejem, osolíme a dáme do trouby, ve které pečeme na 170º asi 10 minut. Vyjmeme a nechám zchladnout.
3. fazoli vložíme do misky, přidáme na kostky nakrájené rajčata, kukuřici, koření, promícháme a dochutíme dle chuti solí. Ke konci zakápneme citronem.
4. Směsí naplníme papriky, a opět vložíme asi na 15 minut do trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat