úterý 2. dubna 2013


Dýňový koláč bez cukru
Nevšední koláč zcela bez cukru na celozrnném korpusu s dýňovými semínky.


Doba přípravy 75 minut
6- 8 porcí

Co budeme potřebovat:
Těsto:
125g palmového tuku
250g celozrnné mouky pšeničné hladké
12pl vlažné vody
hrst dýňových semen
Náplň:
800g dýně Hokaido
100g nastrouhaného tofu natural
8pl agávového sirupu
2ks hřebíčku
1čl skořice
2čl citronové kůry
700ml vody
3pl sušeného sójového nápoje

100g sójové šlehačky (není nutná)

Příprava a zpracování těsta
1. Tuk si nastrouháme na hrubším struhadle do proseté mouky a propracujeme spolu se semínky. Přidáme větší část vody a vypracujeme těsto, dle potřeby vodu doléváme, ale dáváme pozor, aby se nelepilo.
2. Těsto vyválíme na tenčí plát, kterým překryjeme formu a přečnívající zbytky odkrojíme. Formu s těstem vložíme do mrazáku a ponecháme až do doby, kdy bude připravena náplň.

Náplň a dokončení
Dýni rozkrojíme, zbavíme jader a nakrájíme na kostky. Dáme do většího hrnce s hřebíčkem, skořicí, zalijeme vodou a vaříme do měkka asi 25minut. Necháme mírně zchladnout, přidáme tofu, sirup, kůru a umixujeme do jemného krému. Nalijeme do připravené formy a na 175º pečeme 35minut. Necháme důkladně vychladnout, posypeme sušeným sójovým nápojem, skořicí a dozdobíme šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat