sobota 23. března 2013


Salát z bílé fazole 
s hořčicí a křenem
Křupavé fazole s jemně pikantním dresinkem.

4porce
Doba přípravy 50min.

Budeme potřebovat
500g bílá fazole velká
1ks červená paprika
100g kukuřice
150g zelené fazolky
2pl hrubozrnné hořčice
2pl rýžový sirup
1-2pl čerstvého křenu
2čl mořské soli

Návod:
1. Fazoli namočíme nejméně na 2hodiny a ve vodě vaříme téměř do měkka asi 40minut.
2. Papriku s fazolkami libovolně nakrájíme a vložíme do větší mísy s vychlazenou fazolí.
3. Do menší misky dáme hořčici, sirup, křen a důkladně rozmícháme.
4. Dresink přidáme do mísy s fazolemi, osolíme a vše pečlivě zamícháme.
 .




                                                                       

2 komentáře:

  1. Zdravím, na Vašem blogu je spoustu skvělých receptů! Mám ale dotaz třeba k tomuto receptu. Píšete že budeme potřebovat 500g fazolí. Tím myslíte již uvařenych nebo 500g v suchém stavu před namocenim? Díky za odpověď. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. také zdravím, váha je vždy uvedena v suchém stavu, to je tedy před máčením a vařením.....

    OdpovědětVymazat