úterý 2. dubna 2013


Cizrnové lasagne se sójovým jogurtem

Určitě jste již ochutnali masové či zeleninové lasagne
mnoha druhů, ať už s bešamelem nebo s velice těžkou 
sýrovou omáčkou. Moje forma tohoto populárního pokrmu
 je velice vydatná, ale na druhou stranu s použitím
 sójového jogurtu, rajčat, zeleniny a bylinek.


6 porcí
Doba přípravy 60 minut

Budeme potřebovat:
400g cizrny
2ks červené cibule
1ks cukety
1ks červené papriky
1ks žluté papriky
800g drcených rajčat
2pl  čerstvých bylin (oregano, bazalka, tymián)
1-2pl polévkového koření
1balení pšeničných lasagní
3 stroužky česneku na plátky
400g sójového jogurtu
1čl muškátového květu mletého
2pl čerstvé petrželky
5pl olivového oleje
1l vody
cukr
sůl

1. Den předem namočenou cizrnu důkladně propláchneme a vaříme v hrnci bez soli do měkka.
2. Cuketu a papriky nakrájíme na menší kostky, zalijeme částí oleje, posypeme tymiánem a pečeme v troubě na 170° 15 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout.
3. Cibuli nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a zprudka osmahneme. Přidáme česnek a opět krátce osmažíme. Zalijeme vodou, přidáme rajčata, koření, bylinky a krátce povaříme.
4. Přidáme uvařenou cizrnu a mírně rozmixujeme tak, aby část cizrny zůstala v celku. Ke konci přidáme upečenou zeleninu, promícháme a dochutíme solí nebo cukrem. Omáčka by měla být poměrně řídká.
5. Malou vrstvu omáčky nalijeme na dno pečícího plechu (20x30) a poklademe lasagnemi. Tento proces 3x opakujeme tak, aby na povrchu byla omáčka.
6. Jogurt dáme do větší mísy, přidáme, sůl, muškát, petrželku a důkladně promícháme. Zalijeme povrch lasagní a pečeme na 165° asi 40 minut, dokud povrch nezhnědne. Před servírováním necháme chvíli dojít stranou.

Žádné komentáře:

Okomentovat