sobota 13. dubna 2013


Jarní křupavý salátek
Salát ze špaldového kernota s mungo klíčky a ředkvičkami
bude skvělým zdrojem vitamínů při detoxikaci.


4porce
Doba přípravy 40minut

Budeme potřebovat:
500g špaldové kernoto
svazek ředkviček
balíček mungo klíčků
hrnek zrna kukuřice
1ks mrkev
pažitka
olivový olej
sůl

Návod:
1. Kernoto propláchneme, zalijeme 2 násobným množství vody, přivedeme k varu a vaříme
10-15minut do měkka. Propláchneme v sítku studenou vodou, důkladně scedíme a vložíme do větší misky.
2. Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, na čtvrtky ředkvičky, mungo, kukuřici a na jemno nakrájenou pažitku. Zakápneme olejem, dochutíme solí a důkladně promícháme. Ihned podáváme posypané pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat