úterý 7. května 2013


Datlový koláč
 s pomerančem
a mandlemi

Nevšední koláč zcela bez cukru na listovém těstě.

8porcí 
doba přípravy 60 minut
Co budeme potřebovat:
Plát listového těsta
Nízkou kulatou formu na koláče
Náplň:
300g sušených datlí
3ks Bio pomerančů
250ml vody
1čl skořice
datlový sirup (není nutný)
50g mandle plátky
























Návod:
1. Datle vložíme do nádoby od mixeru, zalijeme vodou a necháme namočené asi 15minut.
2. Těsto vyválíme na tenčí plát, kterým překryjeme formu a přečnívající zbytky odkrojíme. Formu s těstem vložíme do lednice a ponecháme až do doby, kdy bude připravena náplň.

3. K datlím přidáme skořici, a vše důkladně rozmixujeme (dáme pozor na pecky v datlích, mohou se vyskytnout i v balení bez pecek). Směs nalijeme do formy, na povrch dáme plátky oloupaných pomerančů, můžeme mírně posypat hnědým cukrem.
4. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170° asi 25 minut. Vyjmeme z trouby, posypeme datlemi a opět krátce dopečeme, dokud mandle nezhnědnou. Můžeme podávat přelité sójovou smetanou.


Autor receptu: Katka Cifrová

Žádné komentáře:

Okomentovat