pondělí 10. února 2014

Kokosový chia pudink s mango topingem

Kokosový chia pudink
s mango topingem

Překvapivě dobrý a zdravý pudink se semínky CHIA s exotickým nádechem.



4 porce
Doba přípravy 40 minut

Budeme potřebovat
50g strouhaného kokosu
600ml rýžového nápoje
3pl agávového sirupu
60g CHIA semínek
3čl vloček agar-agar
1dcl vody
1 zralé mango


Návod:
1. Agar namočíme do vody a necháme v hrnci stranou.
2. Rýžový nápoj vlijeme do mísy, přidáme kokos, semínka CHIA, 3 lžíce sirupu a důkladně zamícháme metličkou.
3. Pudink občas zamícháme a necháme bobtnat asi 15 minut.
4. Hotový pudink nalijeme do připravených sklenic, uložíme do lednice a tam necháme dále bobtnat asi 30 minut.
5. Mango oloupeme, zbavíme pecky a rozmixujeme tyčovým mixerem.
6. Agar přivedeme k varu a vaříme, dokud se vločky nerozvaří. Poté vlijeme do misky s mangem. Dle potřeby dosladíme sirupem a promícháme.
7. Na ztuhlý pudink nalijeme mango toping a opět uložíme do lednice, kde jej necháme patřičně vychladit.



Rady a tipy:

Rýžový nápoj můžeme nahradit kokosovým mlékem, vytvoří se tak smetanovější chuť.


Žádné komentáře:

Okomentovat