neděle 7. prosince 2014


Velice netradiční krém z pečené červené řepy s nasládlou
skořicovo-pomerančovou chutí.......


Řepná polévka se skořicí a pomerančem
4-5 porcí
doba přípravy 45 minut





                                                                            Budeme potřebovat:
2 menší cibule
2 středně velké řepy
1 menší mrkev
2 menší brambory
1 Bio pomeranč
8 pl olivového oleje
1 čl skořice
sójová smetana
1 čl zeleninového bujonu
1 čl rozmarýnu
mořská sůl



Návod:
  1. Řepu oloupeme, překrojíme na poloviny a následně nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, polijeme olejem a posypeme rozmarýnem.  Pečeme v předem na 170°C vyhřáté troubě do poloměkka.
  2. Cibuli nakrájíme na  hrubo, vložíme na rozehřátý olej a orestujeme do růžova. Zalijeme 1l vody, přidáme na kostky nakrájený brambor, mrkev, skořici a bujon. Přivedeme k varu a vaříme, dokud brambory nezměknou.
  3. Do polévky přidáme upečenou řepu a rozmixujme na jemný krém. Ke konci přidáme šťávu a kůru z pomeranče. Dle potřeby dochutíme solí nebo zjemníme smetanou.
  4. Podáváme s nasekanou petrželkou a chlebovými krutonky nebo můžeme posypat semínky.


1 komentář: