pátek 28. listopadu 2014



v podstatě jednoduchý recept asijského tipu ve veganské verzi s fermentovanou sójou......


Tempeh po sečuánsku




4 porce
doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
1 balení uzeného tempehu
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 mrkev
250 g žampionů
200 g mražených zelených fazolek
200 g sterilovaných baby kukuřiček
jarní cibulka
1 čl sekaného česneku
2 pl čerstvého zázvoru na nudličky
1 čl perníkového koření
1 čl mletého koriandru
1 čl chilli (není nutné)
6 – 8 pl sójové omáčky
300 ml vody
1 pl kukuřičného škrobu



Návod:
1.     Do rozpáleného oleje vložíme zázvor a česnek. Zprudka orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, mrkev a restujeme asi 10 minut.
2.     Dále přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony, tempeh na kostky, polovinu cibulky na hrubší kousky, koření a opět krátce osmahneme. Zalijeme vodou, sójovou omáčkou, přidáme fazolky, kukuřičky a přivedeme k varu.
3.     Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vlažné vody. Dle potřeby znovu dochutíme sójovou omáčkou nebo solí. Na povrchu posypeme jarní cibulkou.

Rady a tipy:
Ø  Podáváme s basmati rýží.Ø  Do směsi můžeme přidat kešu oříšky nebo arašídy.



1 komentář: