sobota 31. ledna 2015


Zelný salát trochu jinak, tentokrát s máčenými rozinkami, zastříknuté citrónem, ovoněné skořicí a posypané neloupaným sezamem. Sami budete překvapeni touto neobyčejnou kombinací surovin. Je to jednoduché, zkuste to!

Salát z červeného zelí
s rozinkami a sezamem



4 porce
Doba přípravy 30 minut.

Budeme potřebovat
½ menší hlávky červeného zelí
3 hrstky sultánek, několik hodin předem namočených
1 pl hnědého cukru nebo rýžového sirupu
šťáva z ½ citronu nebo 2 pl umeocta
3 pl neloupaného sezamu
2 pl olivového oleje
½ čl mleté skořice
1čl mořské soli

Návod:
  1. Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné proužky do větší mísy.
  2. Zastříkneme citrónem, přidáme cukr, sůl, olej, skořici a rukama několik minut mačkáme, dokud zelí trochu nezměkne.
  3. Vmícháme sezam, část si necháme na posypání při podávání na talíř.



Žádné komentáře:

Okomentovat