středa 11. února 2015



Tradiční arabský salát trošku jinak.
Skvělá kombinace se sušenými švestkami.

Tabouleh s pečenou paprikou
a sušenými švestkami


 4 porce
Doba přípravy 30 minut.

Budeme potřebovat
200 g pšeničného bulguru
½ okurky
1 červená cibule
3 větší červené papriky
1 balení sušených švestek
1 čl tymiánu
svazek petrželky
svazek máty
mořská sůl
olivový olej
citrón

Návod:
  1. Bulgur zalijeme 2 násobným množstvím vroucí vody, osolíme a necháme pod pokličkou asi 20 minut dojít. Vysypeme do větší misky a necháme důkladně vychladnout.
  2. Papriky nakrájíme na kostky, zakápneme olejem, osolíme, posypeme tymiánem, promícháme a pečeme na 170° C asi 25 minut do zhnědnutí.
  3. Do bulguru přidáme najemno nakrájenou okurku, rozpůlené švestky, vychladnuté papriky, čerstvě nasekané bylinky, zakápneme olejem a citrónem, osolíme a promícháme.
  4. Servírujeme vychlazené.



Žádné komentáře:

Okomentovat