čtvrtek 29. ledna 2015


Zkoušeli jste pracovat s karobovými bonbóny?
Zde je recept na koláč který, Vás jí to naučí.

Tofu tart s karobem a dýňovými semínky



Doba přípravy 70 minut
Doba tuhnutí 3 hodiny

Budeme potřebovat:
Těsto:
80 g rostlinného tuku Provamel
200 g pšeničné celozrnné mouky jemně mleté
5 pl vlažné vody
1 pl ovocného cukru
špetka soli

Náplň:
400 g tofu natural
2 dcl sójové smetany
2 a ½ pl ovocného cukru
hrst rozinek /nejlépe pár hodin namočených/
citronová kůra

Karobová čokoláda
100 g karobových bonbonů
2 pl rostlinného tuku Provamel
2 pl ovocného cukru
1 dcl sójové smetany

hrst dýňových semínek



Návod:

  1. Tuk vložíme do mouky, propracujeme spolu s cukrem a vodou ve vláčné těsto. Necháme 10 minut v lednici odpočinout.
  2. Těsto vyválíme na tenčí plát, kterým překryjeme nízkou formu (já mám průměr 26 cm) a přečnívající zbytky odkrojíme. (Pokud není těsta dostatek, musíme vyválet co nejtenčí; pokud kousky zbydou, vyplníme místa, kam se nedostalo.) Těsto propícháme několikrát vidličkou a formu vložíme na chvíli do lednice. Ponecháme až do doby, kdy bude připravena náplň.
  3. Tofu vložíme do mixéru, zalijeme smetanou, ochutíme cukrem a rozmixujeme na jemný tvaroh. Vmícháme kůru a rozinky.
  4. Formu vložíme do předem na 170° C vyhřáté trouby a pečeme 5-7 minut, dokud se nezačne nafukovat. Vyjmeme a zalijeme tofu tvarohem. Opět pečeme 15-20 minut, dokud tvaroh nezačne hnědnout. Vyjmeme z trouby a necháme částečně vychladnout. Během pečení dáme semínka na menší plech a necháme chvíli opéct do zlatova. (Trvá to cca 10 minut, déle ne - semínka by mohla zhořknout.)
  5. Ve vodní lázni rozpustíme bonbóny s tukem a cukrem. Odstavíme a vmícháme smetanu. Okamžitě můžeme nalít na vychladlý koláč. Ihned posypeme semínky, která jsme si částečně nasekali nožem nebo v mixéru (hrubost je libovolná). Vložíme do lednice a necháme důkladně vychladnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat