sobota 14. února 2015


Receptů na panna cottu jsem udělal několik, všechny z rostlinné smetany, ať už sójové nebo ovesné.
Tentokrát jsem se rozhodl pro experiment, který zafungoval výtečně.
Hlavní surovinou je kokosové mléko a zelený čaj matcha.
Skvěle se doplňuje s limetkou, čerstvou mátou a jako zpestření jsem přidal kakaové boby.

Green kokosová matcha panna cotta
s kakaovými boby

8 porcí
doba přípravy 25 minut

Budeme potřebovat
1 l kokosového mléka
3 čl vloček agar agar
2-3 pl čaje matcha (záleží, jak silnou chuť čaje preferujeme)
4-5 pl hnědého třtinového cukru (záleží na množství čaje)
hrstka čerstvé máty
2 pl strouhaného kokosu
kakaové boby
1 limeta

Návod
1.     Vločky agar-agar si namočíme na zhruba ½ hodiny do sklenice s trochou studené vody tak, aby byly všechny vločky ponořené.
2.     Kokosové mléko vlijeme do hrnce, přidáme nabobtnalý agar, cukr, kakaové boby, šťávu a kůru z limety. Celé přivedeme k varu, ztlumíme a na mírném ohni vaříme asi 10 minut, dokud se agar úplně nerozvaří.
3.     Odstavíme, přidáme nasekanou mátu a pomalu přisypáváme matchu, kterou rozkvedláme metličkou.
4.     Plníme naběračkou do libovolných formiček, nejlépe silikonových, velice snadno se s nimi pracuje při servírování.  (Dáváme pozor, abychom rovnoměrně rozmístili kakaové boby, zůstávají na dně hrnce.) Necháme v lednici ztuhnout nejméně 2 hodiny.




Na talíři ozdobíme nastrouhanými kakaovými boby nebo čokoládou a posypeme kokosem.


Žádné komentáře:

Okomentovat