neděle 22. listopadu 2015


Vaječný salát jsme jedli vždy po Velikonocích. Bylo ho tolik, až nám lezl i z uší J . Tento salát je nejen chutný, ale také velice lehký. A opět budete překvapeni, že „voní“ po vajíčkách, i když tam žádné není. Jak je to možné? No přece díky černé soli. Ta tuto „vůni“ skvěle vytvoří.





Falešný vajíčkový salát s kapary


4 porce
doba přípravy 30 minut

Budeme potřebovat:
2 kostky tofu natural (cca 400g)
5 větších listů římského salátu
svazek ředkviček (cca 6ks)
2 jarní cibulky
1 čl kurkumy
1-2 čl černé soli
1 čl hořčice
6 pl sójového jogurtu
špetka mleté papriky
hrstka kapar
čerstvě mletý barevný pepř




Návod
  1. Do větší misky nakrájíme na menší kousky ½ množství tofu, salát, ředkvičky a cibulku.
  2. Do druhé (menší) misky vložíme zbylé tofu, 1 čl soli, kurkumu a rukou prohněteme.
  3. V třetí misce rozmícháme jogurt, hořčici, papriku a trochu pepře.
  4. Vše přidáme do větší mísy se zeleninou, zasypeme kapary a zlehka promícháme. Dle potřeby opět dosolíme.



Můj tip :
-na talíři posypeme pažitkou nebo jarní cibulkou, servírovat také můžeme s rajčaty. Když salát vložíme mezi 2 opečené toasty, uděláme tak skvělou a vydatnou snídani.



Žádné komentáře:

Okomentovat