čtvrtek 21. března 2013


Šťavnaté marokánky
  
 větší varianta oblíbeného vánočního cukroví, které může posloužit ke kávě nebo čaji.V naší restauraci se po nich vždy zapráší, už jen proto, že jsou bezlepkové.

Doba přípravy 50min.

Bešamel:
500 ml sójový nápoj
110g kukuřičná mouka hladká
80g rostlinný margarin Provamel
120 g ovocný cukr

Do větší mísy dáme:
100 g dýňových semínek
100 g rozinek
100g sušených brusinek
50g lněné semínko
100g kokos strouhaný

Čokoládová poleva
80g čokolády na vaření
20g palmového tuku


                                             Návod:
1. Nápoj spolu s margarinem a cukrem přivedeme k varu, do kterého za neustálého míchání metličkou přidáváme mouku. Jakmile bešamel téměř ztuhne, odstavíme z plotny a ještě chvíli mícháme.
2. Vlijeme do mísy se zbytkem surovin a důkladně promícháme.
3. Menší naběračkou namočenou v hrnku s vlažnou vodou nabíráme porce cca70g. Namočenými prsty vytvarujeme marokánky o průměru 10cm.
4. pečeme v troubě na 170°C 12min na pečícím papíře do zhnědnutí. Necháme vychladnout a otočíme spodní stranou nahoru.
5. Polevu rozpustíme ve vodní lázni a lžičkou potíráme každou marokánku.

Rady a tipy:
Suché suroviny můžeme libovolně nahradit za slunečnici, mandle či ořechy.






Žádné komentáře:

Okomentovat