čtvrtek 28. března 2013



Zelná polévka

s opékaným sójovým párkem

Sladkokyselá chuť polévky z kysaného zelí 
s opečným párkem, paprikou a dušenými brambory vytváří skvělou pochoutku pro nevšední den v jakékoliv roční době.

Doba přípravy 40min                                                                                                    
4porce
doba přípravy 40minut

Budeme pořebovat:
1ks větší cibule
2ks větší brambory
sáček kysaného zelí
1pl papriky sladké
1dl sójové smetany
2-3 sojové párky
50g kukuřičného škrobu
2dcl rostlinného oleje
1ks bobkového listu
2pl wurzl
1čl kmínu
2-3pl cukru
1l vody

Kysané zelí
Díky vysokému obsahu vitamínu C preventivně působí proti různým virozám. Nejen v čerstvých salátech, ale i v teplých pokrmech vytváří nakyslou harmonii. Dále obsahuje kyselinu mléčnou, vitamin K a B a minerály draslík, hořčík a fluor .Podporuje krvetvorbu a zvyšuje obranyschopnost organismu.

Návod
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme do růžova. Přidáme papriku a zprudka osmahneme na středním ohni 15 sec. Zalejeme vodou s kořením, přidáme oloupanou nakrájenou bramboru, přivedem k varu a vaříme dokud brambory téměř nezměknou. Dále přidáme nakrájené kysané zelí, cukr a opět krátce povaříme,Sójové párky nakrájíme na kolečka a osmahneme zprudka na pánvi spolu s olejem do hněda. Vše přidáme do polévky a mírně zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným vevležné vodě. Nakonec dle libosti opět dochutíme solí nebo cukrem.Před podáváním zjemníme smetanou.

Tipy a rady:
Pro ostřejší chuť pokrmu můžeme použít pikantní papriku .Lepší, smetanovou chuť získáme, nahradíme-li vodu sojovým mlékem. Polévku lze také nechat bez zahuštění ve stylu vývaru.



Žádné komentáře:

Okomentovat