čtvrtek 21. listopadu 2013

Uzená kroupová polévka
Tradiční vývarová polévka s uzeným tofu a ječnými kroupami.
Je rychlá a velmi chutná. Výborně zahřeje v podzimních dnech.
Prostě stará dobrá poctivá polévka.



4 porce
       Doba přípravy 30 min 
                                                            
Budeme potřebovat:
1ks uzeného tofu /cca 150g/
1ks větší cibule
1ks brambor
1ks malé mrkve
100g ječných krup
3pl olivového oleje
1pl polévkové směsi /Wurzl/
1čl drceného kmínu
stroužek česneku
majoránka
petrželka
2l vody
sůl

Návod
1. Všechnu zeleninu pečlivě očistíme a oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji do růžova. Ke konci přidáme kmín a opět krátce zasmažíme. Zalijeme vodou.
2. Mrkev, bramboru a tofu nakrájíme na malé kostky, vložíme do polévky, přidáme polévkovou směs, kroupy a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut, dokud brambory i kroupy nezměknou.
3. Nakonec přidáme rozetřený česnek se solí a majoránku. Opět dochutíme dle vlastního uvážení.
4. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou.



Rady a tipy:
Pro zpestření chuti můžeme použít sójovou omáčku  shoyu nebo tamari.


Žádné komentáře:

Okomentovat