pondělí 10. února 2014

Špenátová polévka s jáhlami a muškátem

Špenátová polévka
s jáhlami a muškátem



5 porcí
Doba přípravy 50 minut

Budeme potřebovat:
200g čerstvého listového špenátu
100g jáhel (v syrovém stavu)
2ks brambory
2ks cibule
1čl mletého muškátu
1čl provensálských bylinek
4pl olivového oleje
1pl sójového margarinu
1 stroužek česneku
1čl soli
1čl wurzl



 1. Horkou vodou propláchnuté jáhly zalijeme 3 dcl vody. Přivedeme k varu, ztlumíme žár na polovinu a pozvolna vaříme 10 minut. Během vaření občas promícháme. Necháme pod pokličkou dojít a občas prohrábneme vidličkou, aby se neslepily.  Před přidáním do polévky jáhly osolíme.
2. Očištěnou cibuli a brambory nakrájíme na menší kostky. Cibuli osmahneme na tuku dohněda s bylinkami. Ke konci nasypeme muškát s plátky česneku a opět krátce zasmahneme. Základ zalijeme 1l vody a vaříme, dokud brambory nezměknou.
3. Nakonec přidáme špenát a provaříme opět 5 minut. Polévku rozmixujeme ručním mixerem, některé brambory můžeme nechat v celku.
4. Do hotové polévky vložíme jáhly a vše necháme asi 10 minut odpočinout.





Rady a tipy:
Polévku můžeme zjemnit rostlinnou smetanou nebo posypat hoblinkami parmazánu.


více polévek zde: FB- polévky





2 komentáře:

  1. Špenát miluju, ale musím říct, že polévku jsem snad ještě nikdy nedělala. Budu muset vyzkoušet. Jinak krásné fotky :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. špenátová polévka je moc dobrá, doporučuji vyzkoušet. Díky za pochvalu.....

    OdpovědětVymazat