čtvrtek 13. listopadu 2014



Kapustová polévka se hodí kdykoliv, je hustá, plná dobrých a plnohodnotných surovin…


Kapustová polévka se sójovým párkem, houbami a fazolí




5 porci
doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
2 cibule
250 g kapusty
120 g červené fazole
2 malé brambory
2-3 sójové párky
1čl hnědého hořčičného semínka
1čl česneku
1 čl majoránky
5 pl olivového oleje
1 pl polévkového koření
1 čl mořské soli
2,5 l vody

Návod:
1.     Fazole s houbami dáme do malého hrnce, zalijeme vodou a necháme nejméně 6 hodin máčet (nejlépe však celou noc). Vodu slijeme, opět zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi 30 minut, dokud nezměknou.
2.     Cibulku nakrájíme na jemno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem spolu s hořčičným semínkem a osmahneme do hněda.
3.     Zalijeme vodou, přidáme polévkové koření, na kostky nakrájený brambor a vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké. Dále přidáme kapustu nakrájenou na hrubší kousky a opět vaříme dalších 10 – 15 minut. Odstavíme, přidáme uvařenou fazoli s houbami a krátce v polévce zapulsujeme ponorným mixérem (nemusíme pak polévku zahušťovat). Nakonec přidáme najemno nakrájený rostlinný párek (nejlépe je párky osmahnout na pánvi na oleji, nebo opéct v troubě).
4.     Ochutíme česnekem, solí a zasypeme majoránkou.
5.     Můžeme také použít vývar z fazolí, ubereme ale část vody na začátku vaření.




Žádné komentáře:

Okomentovat