neděle 22. února 2015


Toto je lehce odlišná, ale zajímavá verze salátu s původním názvem Waldorf, tentokrát se sójovým jogurtem a pekanovými ořechy

Salát z řapíkatého celeru s hroznovým vínem a pekanovými ořechy


4 porce
doba přípravy 30 minut

Budeme potřebovat
pár stonků řapíkatého celeru
1 mrkev
1 jablko
2 hrstky červených hroznů
2 hrstky zelených hroznů
(může být pouze jeden z druhů)
1 hrst pekanových ořechů
5 pl sójového jogurtu
1 menší lžíce hořčice
mořská sůl

Návod:
  1. Celer, mrkev a jablko nakrájíme na drobné nudličky, přidáme rozčtvrcené hroznové víno a zlehka zamícháme.
  2. Přidáme nahrubo nasekané ořechy, jogurt, hořčici, mírně osolíme a celý salát zamícháme.
 Tip: Tradičně se salát podává na listovém salátě. Doplnit bychom ho mohli rozinkami nebo nakrájenými sušenými datlemi.  

Žádné komentáře:

Okomentovat