úterý 3. března 2015


Smetanová kukuřičná
polévka



5 porcí
doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
2 cibule
2 malé brambory
1 mrkev
4 pl olivového oleje
400 g mražené kukuřice (zrno)
1 čl tymiánu
1 pl wurzl
150 ml sójového mléka
1 dcl sójové smetany
petrželka
mořská sůl

Návod:
1.     Cibuli nakrájíme na hrubší kostky a vložíme do hrnce s rozpáleným olejem. Osmažíme do růžova, ke konci přidáme tymián, který také zlehka zasmažíme. Zalijeme 1,5 l vody, vložíme na kostky nakrájený brambor, mrkev, wurzl a přivedeme k varu. Můžeme použít i řapíkatý celer.
2.     Vaříme, dokud brambory nezměknou, přidáme sójové mléko, 3/4 balení kukuřice a povaříme několik dalších minut.
3.     Do téměř hotové polévky vložíme natrhané lístky petrželky a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém. Dle potřeby trochu rozředíme. Přidáme zbylou část kukuřice, dosolíme a zjemníme smetanou.
  





Žádné komentáře:

Okomentovat