úterý 5. března 2013


Lesní trikolora


Báječné pokušení,
harmonicky naladěného
lesním ovocem,
křupavými sušenkami s melasou
a čerstvě šlehanou smetánkou
s karobovími pilinami.

Doba přípravy 40minut
4 větší sklenice


Co budeme potřebovat:
  • 150g celozrnných sušenek
  • 400ml sójového mléka
  • 300ml sójové šlehačky
  • 1ks stužovač
  • 150g lesní mražené směsi
  • (v sezoně doporučuji nahradit čerstvými)
  • 40 karobových bombonů
  • Ovocný cukr
  • Vanilkový extrakt

Potřebná výbava
ü  Ruční šlehač
ü  Sekáč na led
ü  Pevné sklenice
ü  1větší hrnec
ü  1větší miska
ü  Sáčky s cukrářskou násadou


1. sušenky důkladně rozdrtíme a nasypeme na dno sklenic, které přeléváme krátce povařené lesní směsi s cukrem, trochou vody a necháme vychladnout.
2. puding- mléko nalijeme do hrnce, přidáme cukr,  vanilku, přivedeme k varu
 a zahustíme kukuřičným škrobem s vlažnou vodou.
3. Hotovým pudinkem přelijeme vychlazenou směs a znovu necháme zchladit.
4. Jakmile je puding ztuhlý , opět posypeme zlehka sušenkami na kterou plnícím sáčkem klademe šlehačku ušlehanou ze stužovačem
5. Nakonec posypeme nastrouhaným karobem     




Žádné komentáře:

Okomentovat