čtvrtek 17. října 2013

Veganský quiche s pečenou řepou, červenou cibulí a cherry rajčátky

Veganský quiche s pečenou řepou, červenou cibulí     
a cherry rajčátky

 neodolatelné chutě pečené zeleniny, bylin, balsamikového octu v koláči na špaldovém korpusu.



6porcí

Doba přípravy 60min.

Těsto:
300g špaldová mouka celozrnná jemně mletá
120g palmový tuk
12pl vlažné vody
1čl provensálské bylinky

Náplň:
500g červená řepa
600g červená cibule
250g cherry rajčátek
2pl rozmarýn
5pl balsamikového octu
8pl olivového oleje

Zálivka:
500ml sójová smetana
2pl čerstvě nasekané petrželky
1čl muškátového květu
2čl mořské soli

Návod:

Zpracování těsta
1. Tuk si nastrouháme na hrubším struhadle do mouky a propracujeme. Přidáme vodu a vypracujeme těsto. Doporučuji elektrický hnětač. Necháme v lednici asi 30min. ztuhnout.
2. Těsto vyválíme na tenčí plát, kterým překryjeme formu a přečnívající zbytky odkrojíme. Formu s těstem vložíme zpět do lednice a ponecháme až do doby, kdy bude připravena náplň.

Náplň:
1. Řepu nakrájíme na menší kostky, zakápneme částí oleje, posypeme rozmarýnem a vložíme do předem na 175 vyhřátě trouby. Pečeme 20 minut.
2. Cibuli nakrájíme na větší měsíčky, zalijeme octem, oleje, posypeme rozmarýnem a taktéž pečeme 20minut do zhnědnutí.
3. Upečenou zeleninu necháme mírně zchladnout a přeneseme na připravený korpus. Přidáme celá rajčátka tak aby z části vyčnívala z korpusu.

Dokončení:
1. Do misky vlijeme smetanu, přidáme zbytek surovin a důkladně rozmícháme metličkou.
2. Vlijeme do korpusu do povrchu a vložíme do trouby. Pečeme na 175º prvních 10minut, potom snížíme teplotu na 165º a pečeme dalších 25 minut.

 Rady a tipy:
Servírujeme jak za tepla, tak i za studena, nejlépe se sirupem balsamiko.
Můžeme doplnit lehkým listovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat