středa 10. dubna 2013


Polévka z pečené mrkve
s čerstvým koriandrem
                                         Skvělé polévka, které dominuje dozlatova upečená mrkev
s aromatickým dodatkem čerstvého koriandru.

5 porcí
Doba přípravy 40 min.                                                              

Budeme potřebovat:
2 menší cibule
4ks mrkve
3ks menší brambory
1pl tymiánu
2dcl rostlinného oleje
2-3pl polévkové směsi
svazek koriandru
2l vody



Návod
1. Oloupanou mrkev nakrájíme na hrubé špalíky, polijeme částí oleje, posypeme tymiánem, pečlivě promícháme a pečeme na plechu do zlatova (cca 30 minut) v troubě předem vyhřáté na 170º.
2. Nahrubo nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do růžova, zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájenou bramboru, polévkovou směs a vaříme, dokud brambory důkladně nezměknou.
3. Do polévky nasypeme mrkev, plech po mrkvi zalijeme trochou vody, opláchneme a také nalijeme do polévky (polévce to dodá lepší chuť).
4. Přidáme část koriandru a rozmixujeme do jemného krému.
5. Nakonec přidáváme do polévky opět nahrubo nasekaný koriandr. 

Žádné komentáře:

Okomentovat