sobota 7. prosince 2013

Vánoční ovesná panna cotta
s brusinkovou omáčkou
tradiční moučník italského původu z netradičních surovin. Běžnou smetanovou chuť zde vytváří ovesná smetana s doplňkem sušeného ovoce, kokosu, mandlí a voňavého koření. Vše výtečně doplňuje zredukovaná brusinková šťáva s lesním ovocem.



6-8porcí
Doba přípravy 25minut

Budeme potřebovat
4 ovesné smetany OATLY
hrst rozinek
hrst brusinek
1velký panák rumu
hrst strouhaného kokosu
3pl mandlových lupínků
1 lčl perníkového koření
2pl třtinového cukru hnědého
1 vanilkový cukr
2 tyčinka agar-agaru
1 čl čerstvého strouhaného zázvoru
1 dcl brusinkové šťávy BIO Eden
4 lžíce třtinového cukru hnědého
100 g mraženého lesního ovoce
6-8formiček /používám silikonové/

Návod
1 Tyčinky agar-agar si namočíme na zhruba 1hodinu do studené vody.
2. Rozinky s brusinkami zalijeme rumem a troškou vody, které necháme také asi hodinu máčet.
3. Zbytek suchých surovin, vyždímaný agar a ovoce vložíme do hrnce s tlustým dnem, přidáme smetanu, zázvor a vše přivedeme k varu.
4. Krátce povaříme, dokud se agar důkladně nerozpustí.
 5. Hotovou směs naléváme naběračkou do připravených formiček, nejdříve dáme do každé směs ovoce a ořechů rovnoměrně na dno. Potom přidáváme zbytek tekutiny.
6. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout nejméně 2 hodiny.
7. Omáčka: Na pánev vlijeme brusinkovou šťávu, přidáme cukr a vaříme, dokud důkladně nezhoustne.
8. Odstavíme z plotny a přidáme povolené a scezené lesní ovoce
9. Hotovou panna cottu vyklopíme na talířek a přelijeme vychladlou omáčkou



 Přeji dobrou chuť a příjemně strávené svátky

Žádné komentáře:

Okomentovat