čtvrtek 4. prosince 2014



Opět osvědčený a velice oblíbený český recept smetanové omáčky na špaldové jíšce s uzeným tofu a celozrnnými těstovinami...


Smetanová křenovka s tofu a těstovinou

4-5 porcí
doba přípravy 40 minut





Budeme potřebovat:
2 menší cibule
2 pl margarinu provamel
3 pl olivového oleje
3 pl špaldové celozrnné mouky
500 ml sójového mléka
2 dcl sójové smetany
1 pl zeleninového bujonu
3 pl čerstvě nastrouhaného křenu
2 balíčky uzeného tofu
pohankovo-špaldová vřetena (může být knedlík)
mořská sůl / sójová omáčka
petrželka

Návod:
1.       Cibuli nakrájíme na jemno, vložíme na rozehřátý tuk a orestujeme do růžova. Přisypeme mouku a restujeme další 2 minuty.
2.       Zalijeme mlékem, přidáme bujon, přivedeme k varu a za stálého míchání provaříme asi 10 minut. Dle potřeby opět dohustíme (smetanou omáčka trochu zřídne).
3.       Odstavíme, přidáme křen, dle potřeby dochutíme solí nebo omáčkou a zjemníme smetanou.
4.       Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 5 minut, necháme dojít pod pokličkou 5-7 minut. Scedíme, omastíme olivovým olejem a vmícháme nasekanou petrželku.
5.       Tofu nakrájíme na medailonky a osmahneme na oleji na pánvi.









Žádné komentáře:

Okomentovat