sobota 28. února 2015


Orientální jídla jsou všeobecně oblíbená, zde je jedno ryze veganské.
Sojové nudličky dušené v sladkokyselé omáčce s kokosem, rozinkami nebo třeba ananasem, vše zjemněné kokosovým mlékem a provoněné čerstvým koriandrem.

Karibské sójové maso s ananasem


4 porce
doba přípravy 60 minut

Budeme potřebovat:
60 g sójových nudliček
2 cibule
2 červené papriky
1 cuketa
olivový olej
1 pl jablečného octa
1 čl wurzl
1 čl kari koření
1 čl perníkového koření
2 pl strouhaného kokosu
2 pl rozinek
1/2 ananasu /není-li, může být plechovka/
sójová omáčka tamari
kukuřičný škrob
cukr dle potřeby
čerstvý koriandr

Návod:
1.      Nudličky zalijeme 500 ml horké vody, přidáme wurzl a povaříme 5 - 7 minut.
2.      Na oleji osmahneme na nudličky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme papriky a opět krátce orestujeme.
3.      Vsypeme perníkové koření, karí, zasmažíme a zalijeme vývarem z uvařených nudliček. Přidáme sójové nudličky, nakrájenou cuketu, kokos, rozinky, ocet a podusíme asi 7 minut.
4.      Do omáčky dále vložíme nakrájený ananas, zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v troše vlažné vody, dochutíme sójovou omáčkou a zjemníme kokosovým mlékem.
5.      Posypeme nahrubo nasekaným koriandrem.



Rady a tipy:
 Do omáčky můžeme přidat drcená rajčata, pórek nebo zahustit rozmixovanými kešu oříšky.




Žádné komentáře:

Okomentovat