pátek 27. února 2015


Tato bábovka je v podstatě remake tvarohové bábovky.
Tvaroh zde tvoří tofu vyšlehané se sójovou smetanou.
Kakao zde nahrazuje karobový prášek a samozřejmě nesmí chybět namočené rozinky s rumem.

Tofu mramorová bábovka

doba přípravy 110 minut

Budeme potřebovat:
300 g pšeničné polohrubé mouky
80 g sušené třtinové šťávy
2 hrstky namočených rozinek
1 čl skořice
½ kypřícího prášku bez fosfátů
1 větší čl jedlé sody
1 citrón

150 g tofu natural
2 dcl sójové smetany
1,5 dcl vody
½ banánu
2 pl olivového oleje
5 pl rumu

1 pl karobového prášku
tuk a mouku na vysypání formy


Návod:

  1. Mouku prosijeme přes síto do větší mísy, přidáme třtinovou štávu, prášek do pečiva, sodu, citronovou kůru, skořici a zamícháme.
  2. Banán vložíme do mixeru, přidáme sójovou smetanu, vodu, rum, banán, olej a umixujeme do jemna.
  3. Obě složky včetně rozinek důkladně promícháme v míse, kde jsme měli mouku.
  4. 1/3 těsta dáme do menší misky a přimícháme karobový prášek.
  5. Těsta vrstvíme postupně lžící na sebe do vysypané formy. Ve formě zlehka zamícháme, aby se těsta spojila.
  6. Vložíme do trouby předem vyhřáté na 170°C.


 Tuto bábovku jsem pekl 3x, než jsem byl spokojen s výsledkem a složení dotáhl do velmi chutného konce. Je krásně vláčná a hlavně není příliš sladká…a ještě jedno, vše jde lépe jak máte doma pomocníky :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat