neděle 26. dubna 2015


Kokosový chia pudink
s čokoládou a jahodami


8 porcí
Doba přípravy 30 minut.

Budeme potřebovat
Puding
800ml Kokosového mléka
4dcl vody
100g chia semínek
6pl hnědého třtinového cukru / 6pl agávový sirup/
2čl prášku čerstvé vanilky
40g hořké čokolády/ čokoláda na vaření/

Jahodová marmeláda
700g jahody
1čl vločky agar agar
4pl hnědého cukru
2dcl vody

Návod.
1. Vločky agar- agar namočíme do 2 dcl vody, trochu promícháme a necháme máčet asi 1/2 hodiny.
2. Kokosové mléko vlijeme i s vodou do větší mísy, přidáme cukr, vanilku, a zamícháme metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Vsypeme chia semínka, na kousky nasekanou čokoládu a opět metličkou rozmícháme. Necháme v míse asi 20 minut nabobtnat. (pudink je potřeba ochutnat a popřípadě přidat cukr, každý sladí jinak). Vložíme do lednice, s vychlazeným pudinkem se bude lépe pracovat při vrstvení do poháru.
3. Vodu s agarem a cukrem přivedeme k varu, vsypeme na malé kostičky nakrájené jahody, a pozvolna vaříme 5-7 minut dokud se z části nerozvaří. Necháme důkladně vychladnout v lednici.
4. Na dno poháru jako první dáme jahody a potom vrstvíme pudink a toto znovu opakujeme. Nahoře posypeme nastrouhanou čokoládou, popřípadě ozdobíme lístkem máti či meduňky.

Svěží, jednoduché…….


Žádné komentáře:

Okomentovat