sobota 18. dubna 2015


Mungo fazole není až tak známá luštěnina, i proto jsem si ji vybral do tohoto receptu, kde se skvěle doplňuje s kapustou.

Zelená mungo polévka s kapustou
5 porcí
doba přípravy 45 minut


Budeme potřebovat:
250 g fazole mungo
2 cibule
2 lodyhy řapíkatého celeru
1 cuketa
200g kapusty (zelené listy nejlépe)
1 pl wurzl
1 pl provensálských bylinek
1 pl kari
2 stroužky česneku
majoránka
olivový olej
mořská sůl


Návod:

1.       Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji do růžova, přidáme karí s rozetřeným česnekem a bylinkami a opět krátce osmahneme.
2.       Zalijeme 2 litry vody, vsypeme mungo, nakrájený řapíkatý celer a vaříme, dokud fazole nezačne měknout (postupně budeme muset dolévat vodu, hodně se vyvaří, na konci to bude dohromady asi 3 litry).
3.       Vložíme nakrájenou cuketu a povaříme další 2 minuty. Polévku rozmixujeme, nemusíme úplně, nějaké kousky tam zůstat mohou. Vložíme na kostky nakrájenou kapustu a podusíme 5-7 minut.
4.       Dochutíme solí, vsypeme majoránku a zamícháme.







Žádné komentáře:

Okomentovat